Vilken boendeform är populärast på campingen

Vi har använt camping som boendeform i åratal. Det är grott i vår natur och även fast populariteten kan variera år till år består det allmänna intresset för camping. Men, vilken boendeform föredrar vi på svenska campingplatser?

Enligt Expressen är vi enade. Boendeformen 73 procent väljer är Husvagn. En given vinnare.

Vilka boendeformer finns på dagens campingplatser?

Vi har gjort klart att husvagn är vinnaren. Hela 73 procent av camparna väljer denna boendeform. Men vad har vi för alternativ egentligen. Här kommer vi lista de olika boendeformerna som förekommer ute på svenska campingplatser.

Husvagn

Klassikern. Trotjänaren. Vinnaren. Husvagn är egentligen en bildragen släpvagn med husinredning som sängar, toa, kök och andra bekvämligheter. Variationen av husbilar är såklart stor och nyare modeller har även golvvärme, mikrovågsugn och fullstora gasspis.

Husbil

Endast 7 procent väljer husbilen när det är dags för campingsemester. Husbilen är en liknande konstruktion till husvagnen men ekipaget är ett fordon istället för en extra släpvagn. Flertalet husbilar är registrerade som ”Personbil klass II” vilket innebär att de kan framföras med samma hastighet som bilar oavsett vikt. Det är alltså skyltarna som gäller.

Tält

Hör och häpna. Endast 6 procent väljer tält som boende form under campingsemestern. Vi förstår inte varför. Denna naturnära och, ofta, fantastiska boendeform är något vi på CampingGotland.se föredrar starkt. Vi tror det handlar om okunskap och rekommenderar dig därför att läsa denna guide om hur man hittar rätt tält.

Stuga

Hela 15 procent väljer att bo i en stuga under campingsemestern. Det förvånar oss inte, komfort och enkelhet förpackat i ofta bra belägna mysiga stugor kan locka vem som helst. Problemet är att de ofta är svårare att få tag i. Ofta hittar du stugor i en Stugby men det går även att hyra stugor privat. Läs mer om stugor på Gotland.

Lämna en kommentar