Stuga

En idyllisk upplevelse som slår de flesta upplevelserna på Gotland är att boka en stuga. Utbudet av stugor är stort men det gäller att vara ute i god tid. På vår sida kan du söka och lätt hitta en stuga som passar ert behov.

Stugor på Gotland

CampingInformationFördelarBoka
alt-text
Kneippbyn Camping
  • Wifi: Ja
  • Parkering: Ja
  • El: Ja
  • Tillåter husdjur: Ja
  • Nära havet
  • Sen utcheckning
  • Perfekt för barn
Läs merBoka nu

Att tänka på när du bokar stuga

Gotlands är en relativt stor plats och ibland kan det vara lite knepigt och veta vad man ska tänka på i samband med en bokning. Flera saker kan påverka som läge, pris och tillgänglighet (period).

Våra bästa tips inför din gotländska stugupplevelse:

Läge

Att ta sig från den södra till norra spetsen tar ungefär två timmar. Visby ligger relativt centralt vilket innebär att det är ungefär en timme åt vardera håll. Med andra ord är det inga gigantiska avstånd men om det önskas en närhet till alla restauranger och krogar i Visby kan Fårö vara ett dåligt alternativ.

Börja därför med att fundera på om någon av kvällarna vill spenderas inne i Visby. I så fall rekommenderar vi en stuga som ligger max tre mil bort från centrala Visby. Exempel på trevliga områden för att hyra stuga på är då Tofta, Snäck och Själsö.

Om ni föredrar en stuga på Gotland som har ett lugn och fin natur spelar avstånden som ingen roll. Då hittar ni fantastiska områden på flera delar av Gotland, några exempel är Ljugarn, Burgsvik, Katthammarsvik och Fårösund.

Pris

På de populäraste områdena med stugor på Gotland kan tyvärr sticka iväg i pris vilket inte passar samtliga semesterbudgetar. Vill ni unna er och har budgeterat är detta såklart fantastiska områden och något vi kan rekommendera.

Alternativ som passar alla plånböcker är stugor som ligger lite utanför de allra populäraste områdena. Ett sådant exempel kan t.ex. vara Eskelhem, en by ungefär en mil inland från Tofta.

Tillgänglighet

Varje år kommer flera hundra tusen turister till Gotland och många väljer att bo i en stuga eller semesterhus. Att alla dessa turister och besökare vill hyra stuga på Gotland skapar såklart en hög efterfrågan med ganska fixerat utbud. För dig som vill garantera en plats hos någon stugvärd gäller det att vara ute i god tid. De populäraste perioderna är Juli och Augusti.

I början på säsongen (maj och juni) och på sensommaren är tillgängligheten på stugor större och därefter även priset. Olika hyresvärdar brukar kategorisera in detta i låg-, mellan- och högsäsong.