Nya campingmöjligheter längst Gotlands kust

Det finns många fördelar med campingsemester och det är inte svårt att förstå varför camping har blivit en så populär semesterform på Gotland. De natursköna områdena som täcker hela ön gör att tankarna lätt rusar iväg, och stundtals kan det vara svårt att förstå att man faktiskt är kvar i Sverige när man på ena sidan vägen omsluts av korallblått hav och på andra sidan kan vila ögonen på öppna landskap med betande gotlandsfår samtidigt som man tar sig fram längst vägen.

Den oändliga frihetskänslan som infinner sig när man tar sig fram i husbil gör också att det blir en svårslagen semesterform som lätt kan uppmuntra till spontanstop längst vägen eller möjligheten att ändra sin rutt under semesterns gång. Även här ligger Gotland i framkant som ett populärt resmål då det finns gott om mysiga smultronställen längst vägen för att stanna på en fika och njuta av den unika naturen.

Naturreservatet öppnar upp för camping

Till sommaren kan det även bli möjligt att komma ännu närmre naturen och finnas utrymme för ännu mer spontanitet. För nu har länsstyrelsen kommit med ett förslag om att det ska bli tillåtet för husvagnar och husbilar att kunna använda naturreservats parkering för övernattning.

Förslaget gäller för det vackra naturreservatet Ekstakusten som ligger söder om Visby. Fram tills nu har det rått förbud att använda reservatets parkeringsplatser för husvagnar och husbilar för övernattning, men det nya förslaget föreslår att parkering och övernattning under 24 timmar skall tillåtas. Enligt det nya förslaget skall det även i fortsättningen vara förbjudet att ställa upp campingfordon med förtält eller utemöbler, skriver HelaGotland.se.

Än så länge är detta endast ett förslag från länsstyrelsen och allmänheten har möjlighet att yttra sig över förslagen fram till och med den 20:e mars. Men för den gedigna camparen som vill uppleva det bästa av Gotland och ha möjligheten att kunna vakna upp till ljudet av skvalpande vågor och känna havsbrisen mot kinderna under morgonkaffet gissar vi att det är ett välkommet förslag som kan ta sommarens campingsemester till nya höjder.

Lämna en kommentar