Vad är camping och varför väljer vi denna boendeform

 

Camping är onekligen ett populärt sätt att resa på. Men vad är egentligen camping och varför väljer vi det år efter år?

Enligt wikipedias sida om Camping står camping som boendeform för var tredje gästnatt inom turism. Definitionen av camping varierar men enligt samma källa är det en variant av turism där man bor i tält, husvagn, husbil eller stugby. Men, viktigt, inte på hotell, vandrarhem eller under bar himmel.

Campare är den personen som utför camping som boendeform. Definitionen gör det något klarare och det är alltså en person som utnyttjar en mobil boendeform oavsett plats och syfte. En annan rolig definition gäller husbil, det är inte camping utan extern utrustning. Dvs, skillnaden mellan camping med husbil och vanlig parkering är att du sätter ut tält, ställer fram stolarna eller fäller ut markisen.

Men, varför väljer vi camping framför andra boendeformer?

Som uppväxt på Gotland, Sveriges största ö, förstår man verkligen varför vissa väljer sin campingsemester på denna plats. Naturen är magisk och sommartid får man dagar som inte går jämföras med något annat ställe i världen. Men, det måste finnas något annat som gör att vi väljer Camping. Vi kommer lista tre troliga alternativ. Låt oss veta vad du tror om detta.

Enkelheten

Camping är enkelt. Du vaknar upp av morgonens ljus, kliver upp för en långfrukost med nära och kära, barnen vaknar till liv och vill ut och leka. Livet är inte svårt i dessa stunder, det handlar bara om att njuta. Maten är inte avancerad och krävande, drinkarna är inte komplicerade och dyra. Allt bara flyter samman till dagar av enkelhet.

Gemenskapen

Campingplatser är semesterfirarens paradis. Likasinnade, vänliga och fridfulla medresenärer och andra turister samlade på en och samma plats, vad kan man mer kräva? När kvällen närmar sig slinker grannparet förbi på ett glas rödvin. De vuxna skrattar och pratar medan barnen jagar en boll eller lekar kurragömma.

Naturen

Nästan alltid är camping synonymt med naturen. Och alla mår bra av naturen. Närheten till naturen och avståndet till stan kan få den allra mest stressade individen att varva ner efter en hektisk arbetsperiod.

 

Lämna en kommentar