Väder och bokningsläge för Gotland i maj 2018

Gotland är känt för sina soliga och varma somrar men skryter väldigt sällan med värmen under hösten. Eftersom ön är belägen mitt i Östersjön tenderar det blåsa en del på Gotland, vilket skapar mindre nederbörd men kyligare klimat innan värmen anlänt. Men, nu verkar sommaren vara på plats. Maj månad har haft förvånansvärt höga temperaturer och lite regn.

När det kommer till boende

Om du är intresserad av en sommar på Gotland finns det fortfarande en chans att göra det till verklighet. Bokningsläget på Gotland kan vara tufft och trycker är ofta högt men möjligheterna är goda. T.ex. om man är intresserad av camping på Gotland, då campingplatserna tenderar ha något längre tryck. Behöver du boende generellt på Gotland är att hyra av privatpersoner det bästa alternativet. Hotellen är med störta sannolikhet redan fullbokade såhär i Maj.

Flyg och båt till Gotland

Att resa till Gotland är enkelt och det finns oftast alltid lediga båtbiljetter om du inte ska ta med dig bilen över. Det går även utmärkt att flyga till Gotland men priset kan vara något dyrare, även då restiden är betydligt kortare. Under sommaren kan du ta båten från Västervik vilket öppnar upp möjligheten för dig i södra Sverige att åka till Gotland enklare. Annars är det Nynäshamn och Oskarshamn som gäller. Nynäshamn ligger ungefär 1 timme utanför Stockholm och är den mest trafikerade rutten.

Flyger till Gotland gör BRA Flyg och SAS. Kolla deras hemsidor eller denna hemsida om flyg till Gotland för biljetter. Om du är under 26år rekommenderar vi alltid att resa med SAS Ungdom till Gotland. Då kan du få en biljett till Gotland för ungefär 400kr.

Lämna en kommentar