Unik naturcamping på södra Gotland – ett givet stop för den campande barnfamiljen

Gotlandsentreprenören Pigge Werkelin är just nu i full gång med att bygga en upplevelseanläggning i Burgsvik på södra Gotland som planeras att vara färdig till sommaren 2018. Konceptet går ut på at bygga äventyrskojor på pålar, där varje hus kommer byggas av återvunnet material och vara unika från varandra.

Affarslivgotland.se skriver om Upplevelseanläggningen och beskriver att anläggningen kommer att innehålla en naturcamping med plats för 150-200 övernattande gäster. Anläggningen beskrivs som ett barnparadis och naturcampingen kommer innehålla både en glassbar och ett pannkakscafé och låter som ett absolut givet stop för alla campande barnfamiljer.

Semesterdestination för hela familjen

Burgsvik blev känt för resten av Sverige 2010 då det omåttligt populära TV-programmet ”Så mycket bättre” spelades in för första gången på restaurangen grå gåsen. Med den nya upplevelseanläggningen är förhoppningen att Burgsvik även ska locka till sig en yngre publik, och att både stora och små ska känna sig lockade att besöka den sydligt belägna byn på Gotland.

Som en del av anläggningen kommer det även finnas en havspool. Tanken är att pumpa in havsvatten i poolen som renas och syresätts, på så sätt skapas en helt ny badplats samtidigt som det på samma gång även blir en stor miljöinsats. Havspoolen kommer inte vara så djup, vilket innebär att graderna på vattnet kommer vara högre än vad det är i havet. Ett perfekt tillfälle för badkrukan som vill ta sig ett dopp i varmt havsvatten!

Lämna en kommentar