Packa rätt utrustning för campingen

Det finns ingenting som kräver så mycket rutin och kunskap för att verkligen få helt fantastisk som camping. Många tänker ofta på en campingsemester och hur härligt det kan vara i teorin men så fort man tar saker till praktiken är det omständigt, fuktigt och irriterande. Anledningen är okunskap och fel utrustning. Du är helt enkelt inte tillräckligt förberedd.

Därför har vi beslutat oss att göra en packlista till dig. Så att du har rätt utrustning för en utmärkt campingupplevelse, oavsett om den är på Gotland eller inte.

Din packlista

Här kommer din packlista för en bra campingupplevelse.

Tält: Rätt tält är en essentiell del i din packning. Hur många ska få plats, vilket klimat ska ni campa i och ska du köpa eller hyra ett. Frågorna är många och även svaren. Tänk på att köpa något av hög kvalitet och något du verkligen är rädd om. På så sätt kan du återanvända tältet i många år.

Sovsäck: Campingen kanske viktigaste redskap är sovsäcken. Här vill man uppnå en värmenivå som passar din sömn men även en sovsäck som andas så att det inte samlas fukt, i din sovsäck. Även här kan du lägga lite mer pengar om det ska införskaffas. Personligen använder vi en sovsäck som skribentens mor köpte in på tidigt 80-tal.

Liggunderlag: Sista delen som avgör hur komfortabel din övernattning utomhus kommer att bli är liggunderlaget. Tillsammans med sovsäcken och tältet kommer vara avgörande i hur bra du sover. Ett liggunderlag kan vara allt från 1 cm till flera decimeter tjocka och antingen färdigt så fort du rullar ut det eller kan det behövas extern luft för att fylla upp. Du avgör själv hur mjukt och skönt det ska vara i förhållande till arbetsinsats.

Belysning: Tänkt på att det blir mörkt på kvällen när man campar. Ett superbra knep är att använda små lyktor som laddas upp av solen under dagen och lyser runt ditt tält på kvällen. En pannlampa är även viktigt om man ska lämna sin campingplats på en utflykt i natten, för att kissa t.ex.

Köksutrustning: För den hungrige kan det vara härligt med ordentlig köksutrustning. Standard är koppar, tallrikar och bestick som man återanvänder genom hela middagen. Tillagningen kan ske på ett stormkök som alla bör lära sig använda.

Det här är ett bra grundpaket för dig som ska ut och campa. Vidare kan man lägga till lyxsaker som stolar, möbler, myggskydd osv. Men för att få en bra upplevelse i skogen som du kan analysera och förbättra till nästa gång behöver du ha ett bra tält, en skön sovsäck och liggunderlag, ordentlig belysning och bra köksutrustning.

Lämna en kommentar